Santokhi stelt grenzen aan openlijke kritiek vicepresident Brunswijk

GFC NIEUWSREDACTIE- In een duidelijk statement heeft president Chandrikapersad Santokhi van Suriname aangekondigd dat hij geen openlijke kritiek meer zal accepteren van vicepresident Ronnie Brunswijk.

Santokhi benadrukte dinsdagavond in het programma ‘8 ter het Nieuws het belang van een gezamenlijke verantwoordelijkheid binnen de regering en uitte zijn ongenoegen over situaties waarin Brunswijk zichzelf roemt bij positieve ontwikkelingen, terwijl de president de schuld krijgt wanneer zich problemen voordoen.

De president onderstreepte dat de grondwet van het land slechts twee specifieke taken aan de vicepresident toewijst: voorzitter van de raad van ministers en het leiden van de vergaderingen van de Raad van Ministers. Santokhi benadrukte zijn rol als staatshoofd en waarschuwde dat hij, en niet de vicepresident, verantwoordelijk is wanneer zaken niet volgens plan verlopen.

OOK INTERESSANT
Teleurstelling wacht duizenden grondaanvragers in Suriname

De verklaring van Santokhi is ook gericht op de ministers in zijn kabinet. Hij maakte duidelijk dat ministers die in de fout gaan, eerst ter verantwoording zullen worden geroepen. Als er geen verbetering optreedt, zullen ze worden ontslagen. Deze waarschuwing onderstreept het streven naar verantwoordelijkheid en efficiëntie binnen de regering.

OOK INTERESSANT
Verkeersveiligheidsmaand afgesloten met 5 doden

Met deze stap hoopt Santokhi een duidelijke lijn te trekken en de focus te behouden op het gezamenlijke doel van goed bestuur en ontwikkeling van het land.

De verklaring benadrukt ook het belang van het handhaven van professionele relaties en het vermijden van publiekelijke verdeeldheid binnen de regering.