fbpx

Santokhi roept Indiase bedrijven op in Suriname te investeren

GFC NIEUWSREDACTIE- President Chan Santokhi heeft tijdens de Global Investors Summit 2023 in India bedrijven opgeroepen om te investeren in Suriname.

Suriname ‘staat daar klaar voor’, liet het staatshoofd weten.

In het verlengde daarvan zou ook de CARICOM, Zuid- en Midden Amerika bediend kunnen worden. India zou via Suriname het Caraibisch gebied kunnen bereiken.

Santokhi zegt dat het Surinaams Investerings- en Handelsagentschap (SITA) het enige toegangspunt van de regering zal zijn om buitenlandse investeerders te begeleiden bij het proces om hun bedrijf in Suriname te vestigen. “Wij staan klaar om u te verwelkomen,” aldus het staatshoofd.

Suriname zal volgens de president Indiase bedrijven faciliteren om bedrijven op te zetten in Suriname en vervolgens de wijdere regio te bedienen, inclusief de Caricom en Zuid- en Midden-Amerika, die gezamenlijk een markt van 600 miljoen mensen vertegenwoordigen met een groeiende middenklasse.

Volgens het staatshoofd kan ons land de opstap van India zijn naar de Caribische regio. “U maakt deel uit van onze gemeenschap, net zoals wij deel uitmaken van uw gemeenschap,” aldus president Santokhi. Hij zegt dat de Surinaamse regering zich inzet om het aangaan van zakelijke betrekkingen tussen Suriname en India aan te moedigen.

BEKIJK OOK
Suriname en Nederland overleggen over terugname illegale onderdanen

Om de kansen van handel tussen de twee landen te bevorderen en te benutten, moeten de zakengemeenschappen van beide landen samenwerken en de Zuid-Zuidrelatie vormgeven.

Santokhi noemt het een eer om de speciale economische zone in Madhya Pradesh bezocht te hebben. Heel belangrijk was het voor hem om in contact te komen met het Indiase bedrijfsleven. Hij zegt dat in eigen land het gemak van zakendoen wordt bevorderd en barrières daartoe zoals bureaucratie worden weggenomen. “Mijn overheid ondersteunt de publiek-private samenwerking en ontwerpt een investeringsvriendelijk klimaat voor het bedrijfsleven.”