Santokhi met 4 ministers naar Nederland

GFC NIEUWSREDACTIE- President Chandrikapersad Santokhi van Suriname brengt aan het hoofd van een regeringsdelegatie van 5 tot en met 12 september een werkbezoek aan Nederland.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft tijdens een persconferentie vandaag aangegeven dat het formeel bezoek aan het Koninkrijk van Nederland is van 8 tot en met 9 september.

Op 10 en 11 september is er een speciaal programma ingedeeld om samen met de Surinaamse diaspora van gedachten te wisselen over verschillende maatschappelijke vraagstukken.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Een mannenleven is veel zwaarder dan een vrouwenleven, dames krijgen alles cadeau

Het Surinaamse staatshoofd zal een tête-à-tête hebben met demissionair minister-president Mark Rutte.

De regeringsleider reist met een functionele delegatie bestaande uit 4 ministers van zijn kabinet, te weten: minister Ramdin, Armand Achaibersing van Financiën en Planning, Kenneth Amoksi van Justitie en Politie en Amar Ramadhin van Volksgezondheid.

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) die reeds in Nederland vertoeft, zal zich voegen bij de delegatie. De bewindslieden zullen breedvoerige deliberaties hebben met hun Nederlandse counterparts.

De delegatie zal ook ontvangen worden door de Eerste Kamer der Staten-Generaal (Eerste Kamer) en de Tweede Kamer der Staten-Generaal (Tweede Kamer). President Santokhi zal een toespraak houden in aanwezigheid van leden van beide cruciale organen binnen de Nederlandse democratie.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Sinds het aantreden van deze regering is er op geen enkele wijze enige verlichting te merken voor het volk

De banden met het voormalige moederland zijn na ruim tien jaar hersteld. Suriname en Nederland hebben een historische band en zullen vanuit het oogmerk van volwaardige partners onderhandelen om diverse samenwerkingen aan te gaan en bestaande partnerschappen te intensiveren.

Er staan verder heel wat bezoeken met diverse instituten, organisaties, NGO’s en het bedrijfsleven op schema. De regering zal het belang van de Surinaamse natie bij elke onderhandeling bovenop stellen.

De president zal tijdens zijn bezoek aan Nederland de zusterorganisatie van het Diaspora Instituut Suriname (DIS), namelijk Diaspora Instituut Nederland (DIN) installeren.

 BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten