fbpx

Santokhi maakt zich sterk voor nieuwe weg naar Kabalebo

GFC NIEUWSREDACTIE- Makkelijkere toegang tot medicatie en medische voorzieningen vanwege een kortere verbindingsweg. Betaalbare prijzen voor goederen, vanwege goedkopere transportkosten.

Meer ontsluiting en ontwikkeling binnen verschillende sectoren in Kabalebo en omstreken. Dit zijn enkele voordelen die gepaard zullen gaan met de aanleg van een nieuwe wegverbinding vanuit Nickerie naar het bestuursressort Kabalebo.

President Chandrikapersad Santokhi heeft bij de installatie van een werkgroep ter ontwikkeling van Kabalebo benadrukt dat de nieuwe verbinding prioriteit geniet om het gebied te ontsluiten.

Het staatshoofd heeft aangegeven dat Kabalebo via de nieuwe weg binnen een uur te bereiken zal zijn vanuit Nickerie. Er zal in de nabije toekomst een productieplatform opgezet worden voor gas, die ontgonnen zal worden voor de kust van Nickerie. Deze gas zal gebruikt worden om de bauxietindustrie in het gebied ter hand te nemen.

BEKIJK OOK
Mishandeling, diefstal, vernieling en ontvoering na ontaarding slepende ruzie tussen buren

Verder zal gas vanuit Kabalebo geëxporteerd worden naar Brazilië. De president heeft geaccentueerd dat hij zich sterk zal maken voor de vooruitgang van het gebied.

Districtscommissaris Josta Lewis van het bestuursressort Kabalebo juicht de aankondiging van de nieuwe weg toe. Zij zegt dat deze weg verlichting zal brengen en in zekere mate een meerwaarde zal hebben voor landbouwers en telers uit het gebied.

“Zij zullen hun producten makkelijk in Nickerie af kunnen zetten. Het gaat nog veel meer ontwikkeling teweegbrengen. De prijzen in de winkel zullen omlaaggaan en burgers kunnen makkelijk naar Nickerie voor medische zorg,” aldus de burgermoeder.

Verder is zij van oordeel dat de toerismesector een boost zal krijgen. Hetgeen zal zorgen voor extra inkomsten.