Santokhi deed ook mee aan activiteiten ‘Earth Hour’

GFC NIEUWSREDACTIE- President Santokhi van Suriname nam zaterdagavond ook deel aan de activiteiten in verband met ‘Earth hour’ en was samen met de organisatie en de participanten op het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo.

Earth Hour is een internationaal evenement, welke elk jaar eind maart plaatsvindt, in het weekeinde waarin de zomertijd ingaat.

Huishoudens en bedrijven worden dan opgeroepen om de verlichting en elektrische apparaten voor een uur uit te doen, dit om energiebesparing te promoten en de koolstofdioxide uitstoot te verminderen.

Dit internationale evenement vindt jaarlijks plaats vanaf 2007 en wordt ook in Suriname Earth Hour herdacht.
Het evenement wordt gesponsord door het World Wide Fund, WWF.

WWF-Guianas richt zich bij Earth Hour dit jaar op plasticvervuiling.

Plasticvervuiling heeft vele gevolgen voor de natuur, het afval belandt in rivieren en oceanen, vissen, zeeschildpadden en vogels raken verstrikt in het afval, omdat ze dit voor voedsel aanzien en sterven. Ook de mens loopt gevaar, via het eten van vis krijgen wij plastic naar binnen.

OOK INTERESSANT
"Slechte tijden gaan voorbij, goede tijden komen eraan," zegt Surinaamse president Chan Santokhi

Het WWF heeft op deze dag samen met verschillende bedrijven, activiteiten georganiseerd, die allemaal in het teken stonden van earth hour en plastiek afval.

President Santokhi gaf aan dat we goed moeten omgaan met de planeet aarde daar die het voor ons mogelijk maakt om te leven en wij ervoor moeten zorg dragen dat we door onze handelingen de aarde niet vervuilen en of kapot maken, want we schaden daardoor ons eigen leven.