Santokhi: Dit is een goede start van een droomreis op weg naar Qatar

GFC NIEUWSREDACTIE- “Dit is een goede start van een droomreis op weg naar Qatar.”

Zo reageerde president Chandrikapersad Santokhi gisteravond na de overtuigende 3-0 overwinning van de WK kwalificatiewedstrijd Suriname versus de Cayman Islands.

Shaquille Pinas (ADO Den Haag), Ryan Donk (Galatasaray) en Gleofilo Vlijter (Beitar Jeruzalem) troffen voor Suriname doel.


Bondcoach Dean Gorré heeft bij Suriname de beschikking gekregen over heel wat Nederlandse voetballers met Surinaamse roots, onder wie doelman Warner Hahn, (Anderlecht), Ramon Leeuwin (AZ), Damil Dankerlui (FC Groningen), Kelvin Leerdam (Inter Miami), Pinas en Donk.

De meesten speelden eerder voor jeugdelftallen van Oranje, maar de FIFA heeft het makkelijker gemaakt om te switchen van ‘voetballand’. Sinds eind vorig jaar is het voor Nederlandse spelers met Surinaamse roots mogelijk om voor Suriname uit te komen zonder dat ze hun paspoort moeten inleveren.

De weg naar het WK is lang, want Suriname moet eerst een groepsfase en play-offs doorkomen voordat het in de finaleronde om de tickets naar Qatar kan strijden.

De ploeg van Gorré neemt het zaterdag in Florida op tegen Aruba, dat onder leiding staat van bondscoach Stanley Menzo.

BEKIJK OOK: India geeft goedkeuring aan project nieuw voetbalstadion

Overige berichten