fbpx

Santokhi: coalitie betreurt uittreden NPS, maar respecteert het besluit

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse president, Chandrikapersad Santokhi, heeft naar aanleiding van het besluit van de Nationale Partij Suriname (NPS) om uit de regeercoalitie te stappen een gesprek gehad met de coalitieleiders, de leiding van het parlement en de NPS-top.

De coalitie betreurt het uittreden van de NPS, maar respecteert het besluit.

Het is niet ongebruikelijk dat gedurende een regeerperiode partners de coalitie om hun moverende redenen verlaten. De regering en de coalitie zullen in goed overleg deze aanpassing in goede banen leiden.

Santokhi spreekt zijn waardering uit voor de jarenlange samenwerking die er altijd is geweest met de NPS. De coalitiepartijen gaan ervan uit dat deze stap niet in de weg staat van een verdere constructieve samenwerking.

BEKIJK OOK
Suriname laat zich tijdens Earth Hour 2023 horen voor de jaguar

Het regeringsbeleid, inclusief de behandeling van de Staatsbegroting 2023 en andere wets producten worden in de komende periode voortgezet.

De president rekent daarbij, in landsbelang, op de medewerking van elke Surinamer en vertegenwoordiging in De Nationale Assemblee. Het vinden van oplossingen voor de financieel-economische en sociaal-maatschappelijke problemen van het land en de bevolking zijn cruciaal voor de regering.

De komende dagen zal het staatshoofd overleg voeren met alle relevante politieke en maatschappelijke actoren over de ontstane situatie. Mede op basis van de uitkomsten van de consultaties zal het vervolgtraject worden ingezet.