fbpx

Santokhi betuigt medeleven aan bevolking Zuid-Korea na dodelijke stormloop

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse president, Chandrikapersad Santohi, heeft in een bericht zijn medeleven betuigd aan de bevolking van Zuid-Korea na de dodelijke stormloop.

“Ik betuig vandaag, namens de gehele Surinaamse samenleving, mijn diepste medeleven aan de bevolking van Zuid-Korea, na een dodelijke stormloop in Seoul. Aan eenieder die door deze tragedie is getroffen, wens ik een snel en volledig herstel,” laat de president optekenen.

De Zuid-Koreaanse president Yoon Suk-yeol heeft de rampplek in Seoul bezocht. Bij een halloweenviering kwamen gisteren 153 mensen om het leven die in de verdrukking kwamen tijdens de extreme drukte in het uitgaansdistrict Itaewon. Meer dan tachtig mensen raakten gewond.

BEKIJK OOK
Surinaamse regering 'speelt' met woorden: koers niet beheersbaar maken maar laten dalen

President Yoon noemde het “ellendig om zo’n ramp in het hart van Seoul te zien gebeuren”, meldde het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap. Hij betuigde zijn medeleven aan de nabestaanden en wenste de gewonden een spoedig herstel toe.

De president heeft een periode van nationale rouw afgekondigd. Ook kondigde hij maatregelen aan die herhaling moeten voorkomen.

In de smalle en soms steile steegjes van Itaewon stonden zondagavond veel jongeren in halloweenkostuums, die in restaurants, cafés en nachtclubs feest wilden gaan vieren. Experts en onderzoekers weten niet wat er precies toe heeft geleid dat zo veel mensen omkwamen in de verdrukking.