fbpx

San Francisco zal de politie toestaan om robots in te zetten die doden

GFC NIEUWSREDACTIE- Toezichthouders in San Francisco stemden dinsdag om de stadspolitie de mogelijkheid te geven om potentieel dodelijke, op afstand bestuurbare robots te gebruiken in noodsituaties – na een emotioneel geladen debat dat verdeeldheid weerspiegelde in het politiek liberale bestuur over steun voor wetshandhaving.

De stemming was 8-3, waarbij de meerderheid ermee instemde om de politie de optie te geven, ondanks sterke bezwaren van burgerlijke vrijheden en andere toezichtsgroepen van de politie.

Tegenstanders zeiden dat de autoriteit zou leiden tot de verdere militarisering van een politiemacht die al te agressief is met arme en minderheidsgemeenschappen.

Supervisor Connie Chan, een lid van de commissie die het voorstel doorstuurde naar de voltallige raad van bestuur, zei dat ze de zorgen over het gebruik van geweld begreep, maar dat “volgens de staatswet we verplicht zijn om het gebruik van deze apparatuur goed te keuren. Dus hier zijn we, en het is zeker geen gemakkelijke discussie.”

BEKIJK OOK
CEO heeft biologische leeftijd met minstens 5 jaar verminderd door medisch programma van ruim $ 2 miljoen

De politie van San Francisco zei dat het geen voorbewapende robots heeft en geen plannen heeft om robots met geweren te bewapenen. Maar de afdeling zou robots kunnen inzetten die zijn uitgerust met explosieve ladingen “om gewelddadige, gewapende of gevaarlijke verdachten te contacteren, uit te schakelen of te desoriënteren” wanneer levens op het spel staan, zei SFPD-woordvoerder Allison Maxie in een verklaring.