Samenwerking tussen Elsje Finck-Sanichar College en Canada Fund versterkt Surinaams gezondheidsstelsel in strijd tegen geweld tegen vrouwen

GFC NIEUWSREDACTIE – Het Elsje Finck-Sanichar College COVAB en het Canada Fund for Local Initiatives (CFLI) hebben de handen ineengeslagen om het Surinaamse gezondheidsstelsel te versterken in de strijd tegen geweld tegen vrouwen.

Onder de noemer ‘Strengthening the Health System to Address Violence Against Women’ is op 18 september 2023 een vierdaagse training voor zorgverleners van start gegaan. Het doel van deze training is om de gezondheidssector te verbeteren in het herkennen en ondersteunen van slachtoffers van huiselijk geweld, vooral vrouwen.

OOK INTERESSANT
Strengere controles en vergunningen voor invoer en uitvoer van producten uit planten en dieren op JAP-luchthaven en Schiphol

Ambassadeur Mark Berman van Canada in Suriname en directeur Volksgezondheid Rakesh Gajadhar Sukul openden de training, waarin 29 cursisten, voornamelijk verpleegkundigen in de eerste lijnzorg, participeren.

De training behandelt essentiële onderwerpen zoals de doorverwijsroute bij huiselijk geweld, beschikbare hulpinstanties, klinische behandeling, informatieverzameling, relevante vragen, mentale gezondheid en geheimhouding.

Directeur Sukul benadrukte het belang van actie, aangezien jaarlijks negen vrouwen sterven als gevolg van huiselijk geweld.

OOK INTERESSANT
Heldhaftige redding van man op Wijdenboschbrug

Het ministerie van Volksgezondheid overweegt beleidsmaatregelen om geweld tegen vrouwen te verminderen en een veilige omgeving voor iedereen te creëren na afloop van deze training, die duurt van 18 tot 21 september 2023.