fbpx

Salaris keurmeesters LVV wordt verhoogd

GFC NIEUWSREDACTIE- Het salaris van alle 18 keurmeesters bij de Veterinaire Dienst van het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij zal binnenkort worden aangepast.

Dit heeft vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk aan een delegatie van de Bond van Keurmeesters beloofd, nadat de bond een petitie heeft overhandigd.

Sinds de invoering van Fiso in 2008 zijn de keurmeesters ondergewaardeerd. Opeenvolgende regering hebben het probleem niet kunnen oplossen.

Om de aandacht van de huidige regering te trekken ging de bond enkele dagen terug in staking. Hierdoor ontstond er een tijdelijke vleesschaarste. Een delegatie van de bond heeft hierna gesproken met Brunswijk om zodoende te komen tot een oplossing.

De bewindsman onderkende de slechte waardering en heeft onmiddellijk de zaak naar zich toe getrokken en beloofde binnen de regering te zullen zoeken naar verbetering van de financiële positie van de keurmeesters. De staking is hierdoor beëindigd.

BEKIJK OOK
Tienermoeders worden geleerd om zelfvoorzienend te zijn

De slagerijen werden na het onderhoud met Brunswijk weer voorzien van vlees voor de burgers. Behalve de keurmeesters hadden de eigenaren van slagerijen hun bezorgdheid ook geuit bij de vicepresident.

De Veterinaire Dienst is belast met de keuring van alle vierpotigen. De keuring geschiedt per dier, dat gebracht wordt naar het abattoir. Als er onregelmatigheden worden geconstateerd, wordt het vlees gestuurd naar het laboratorium.

De keuringsdienst is ook de instantie bij uitstek die belast is met het keuren van geïmporteerd vlees.