fbpx

RvC Staatsolie en president Santokhi bespreken focusgebieden

GFC NIEUWSREDACTIE- De raad van commissarissen van de Staatsolie Maatschappij Suriname (Staatsolie) heeft zich samen met president Chandrikapersad Santokhi gebogen over focusgebieden aangaande de verdere ontwikkeling van het bedrijf c.q. de olie- en gasindustrie.

RvC-president-commissaris Herman Alendy spreekt van een inductiemeeting sinds de nieuwe raad medio oktober door het staatshoofd is geïnstalleerd.

De president-commissaris zegt dat de raad sinds haar aanstelling bezig is geweest zich in te werken in al hetgeen dat gedaan moet worden.

Tijdens de ontmoeting met Santokhi – als vertegenwoordiger van de Staat als eigenaar van Staatsolie – is er afgestemd over hetgeen de regering nastreeft met het bedrijf en zijn ook de focusareas besproken.

“In Suriname wordt er veel gesproken over de grote dingen die ons te wachten staan en dat heeft ook veel te maken met Staatsolie. Wij hebben hierover gesproken met de president en over de bijdrage aan het grote werk dat Staatsolie aan het doen is”, aldus Alendy.

De volgende stap is volgens de president-commissaris ‘aan het werk gaan’. Hij merkt op dat de vele mogelijkheden en de grote belangstelling van grote oliemaatschappijen voor onder andere de ontwikkeling van de sector in Suriname, om een bijdrage van eenieder vragen.

BEKIJK OOK
Prijsopdrijving op babyvoeding tijdens ECD winkelcontrole in Wanica teruggedraaid

“Al het mogelijke zal gedaan moeten worden opdat Staatsolie verder door kan blijven groeien, op een gezonde manier en vooral uitgroeien in olie, gas en mineralen die we aan het ontwikkelen zijn.”

Alendy verduidelijkt dat er in de zin van Staatsolie, tegenwoordig vooral over de ontwikkeling van Surinames natuurlijke hulpbronnen gesproken moet worden, omdat dan alle mineralen onder die noemer vallen.

Hij zegt dat Staatsolie haar aandacht voor dan wel deelname aan de ontwikkeling van mineralen reeds heeft ingezet. Er zijn enkele zaken die formeel in orde gezet moeten worden zodat het bedrijf in staat zal zijn zaken op de juiste manier te beheren.

Alendy: “Die belangstelling blijven we behouden. Dus het is niet alleen maar olie en gas, maar de mineralen spelen ook een rol. Hoe en hoe groot Staatsolie deze zal ontwikkelen, zal de toekomst uitwijzen. Er zijn nu enkele dingen die belangrijk zijn voor de ontwikkeling en die worden nu geëvalueerd.”