Rutte: ‘Brunswijk staat niet in de weg bij uitstekende samenwerking met Suriname’

GFC NIEUWSREDACTIE- De functie van Ronnie Brunswijk als vicepresident van Suriname zal geen barrière vormen binnen de hernieuwde samenwerking tussen Nederland en Suriname.

“Op zichzelf staat het lidmaatschap van de heer Brunswijk niet in de weg van een hele goede en uitstekende samenwerking met Suriname. Wij doen zaken met de regering van president Santokhi en wij doen dat uit volle overtuiging.”

Dit heeft de Nederlandse premier Mark Rutte vandaag gezegd tijdens de persconferentie in verband met het werkbezoek van de Surinaamse regering aan Nederland.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Man gearresteerd na het stelen van meer dan 700 stuks damesondergoed

De premier vervolgde zijn beantwoording op de vraag die aan hem werd gesteld met: “Wij respecteren de keuzes van het Surinaamse volk en de positie van de heer Brunswijk binnen de Surinaamse regering”.

“Een feit is wel dat hij in 1999 in Nederland bij verstek is veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf. Daarom zal de Nederlandse regering geen contact hebben met de heer Brunswijk, behalve als er daarvoor een functionele noodzaak zou zijn. Dat is onze standpunt, maar het staat op geen enkele manier in de weg van de uitstekende samenwerking met Suriname.”

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten