Rotterdam is stad met de meest asociale autobestuurders, zo blijkt uit peiling KIVC

fietsers nederland verkeer

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Naar aanleiding van het fataal ongeluk zaterdagavond in Rotterdam waarbij een 74-jarige vrouw en een 79-jarige man werden aangereden, heeft het KIVC een peiling uitgevoerd naar het gedrag van autobestuurders in verschillende steden in de Randstad.

De enquête, uitgevoerd in samenwerking met GFC Lifestyle, onthult opvallende resultaten.

Uit de kleinschalige peiling, waaraan 72 autobezitters uit de Randstad deelnamen, blijkt dat Rotterdam de stad is met de meest asociale autobestuurders.

Hoewel Amsterdam als het lastigste werd beoordeeld op het gebied van parkeren en navigeren, was het in Rotterdam dat bestuurders het vaakst werden gezien als asociaal.

Jennifer Atmo, voorzitster van het KIVC, zegt hierover: “We overwegen specifieke beleidsvoorstellen te doen. Denk bijvoorbeeld aan strengere handhaving en meer verkeerseducatie in Rotterdam.”

Jennifer Atmo

Jennifer Atmo

Het KIVC beschikt over een vaste opiniepanel van respondenten, die via een speciale WhatsApp-groep worden geraadpleegd voor verschillende onderzoeken.

De respondenten konden kiezen uit Amsterdam, Utrecht, Den Haag, en Rotterdam bij het beantwoorden van de vragen over asociaal rijgedrag.

Over het KIVC

Het Kritisch Internationaal VrouwenCollectief (KIVC) heeft zich primair ten doel gesteld om verschillende maatschappelijke vraagstukken aan de orde te stellen en structurele oplossingen aan te dragen. Contact met het KIVC is mogelijk via [email protected]

OOK INTERESSANT
Het aanpakken van het escalerende huiselijk geweld in Suriname