fbpx

ROS stelt SRD 13, 9 miljoen beschikbaar voor afbouw logeergebouwen Sipaliwini

GFC NIEUWSREDACTIE- Het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport(ROS) in Suriname heeft SRD 13,9 miljoen gecommitteerd om drie logeergebouwen in Sipaliwini af te bouwen.

De directeur van Stichting Fonds Ontwikkeling Binnenland (SFOB), Marlon Cairo, heeft hiertoe contracten getekend met drie aannemers voor de afbouw en reparatie van de drie logeergebouwen in het district.

De afbouw en reparatiewerkzaamheden zullen plaatsvinden aan het logeergebouw in de dorpen Guyaba, Poeketi en Godo Olo.

Dit project was in 2013 gestart. Vanwege gebrek aan financiële middelen waren de bouwwerkzaamheden stopgezet, geeft Cairo aan.

Na afbouw van deze logeergebouwen zal het aangenamer zijn voor mensen uit andere delen die voor allerlei zaken naar deze gebieden trekken om te overnachten.

BEKIJK OOK
Instituut voor Beeld en Geluid en Nationaal Archief Suriname bestendigen samenwerking

De aannemers dienen binnen 14 dagen te starten met de werkzaamheden en het project moet na 90 werk dagen afgeleverd worden.

De drie aannemers die een contract hebben getekend met SFOB zijn: Todi NV die belast is met de afbouw en reparatie van het logeergebouw Guyaba. Daarnaast zal Alvera NV de verantwoordelijkheid voor de afbouw van het logeergebouw van Godo Olo op zich nemen, terwijl Baska NV het logeergebouw van Poeketie zal completeren.

Dit project wordt gefinancierd en gemonitord door SFOB in samenwerking met ROS. SFOB is een werkarm het ministerie van ROS, die zich bezighoudt met de duurzame ontwikkeling van het Binnenland.