ROS overhandigt sportmaterialen aan ruim 26 organisaties

GFC NIEUWSREDACTIE- Het Surinaamse ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) met name het Directoraat Sportzaken in samenwerking met het Onderdirectoraat Sportaccommodaties en Ruimten (SAR) hebben aan ongeveer 26 sportorganisaties en verenigingen, sportmaterialen overhandigt.

Directeur Gordon Touw Ngie Tjouw gaf aan dat deze materialen na de nodige kanalen doorlopen te hebben worden overhandigt ten behoeve van de gemeenschap.

De overhandiging moet gezien worden als ondersteuning van die sportontwikkeling conform het beleid van het ministerie.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Help, ik heb moeite om af te slanken ondanks ik hard mijn best hiervoor doe

Ook is dit een onderdeel van het subsidie beleid van de overheid welke bestaat uit het beschikbaar stellen van financiële middelen, maar ook human resources en sportaccommodaties. ‘Onze prioriteit is sportontwikkeling in zijn algemeenheid te stimuleren’.

Ondanks het feit dat niet elke organisatie een aanvraag kon doen, is het directoraat erg laagdrempelig, en zal er nog ruimte zijn voor andere organisaties om hun aanvraag te doen.

“We gaan slechts voor transparantie en vragen de organisaties om een update te geven hoe het gaat met de materialen die verschaft zijn en indien die goed gebruikt worden, aldus directeur Touw Ngie Tjouw.

De organisaties die in aanmerking zijn gekomen, zijn: Styosa, SV JUNIOR 2014, St Tikabra, Organisatie Moengo, Bestuur Creola, St. Smile, SVV, Botopasi, SV De Broeders, St. De kans, Jong Tiger SCSV, Boven Suriname, St. Buurtwerk Santo Dorp en omgeving , Youth Leads The Way, St. Sportkoro, Real Misman, AWJ.

foto ter illustratie

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten