fbpx

Rijbewijs 58-jarige veroorzaker aanrijding al 19 jaren vervallen

GFC NIEUWSREDACTIE- De 58-jarige autobestuurder E.H. is op donderdag 15 september de veroorzaker geweest van een aanrijding aan de Martin Luther Kingweg ter hoogte van een supermarkt.

Bij die aanrijding, waarbij E.H. een bromfietser heeft aangereden, is er sprake van materiële schade en persoonlijke ongelukken.

Bij navraag naar de bescheiden van het voertuig alsook het rijbewijs, overhandigde de automobilist E.H. een Surinaams rijbewijs aan de politie, dat reeds 19 jaren vervallen blijkt te zijn.

Op grond van de gewijzigde Rijwet 1971, artikel 7 lid 1 onder 3, is de bestuurder terstond aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

BEKIJK OOK
PAHO brengt gezondheidsautoriteiten regio bijeen voor 30e Pan-Amerikaanse Sanitaire Conferentie

De bromfietser heeft schaafwonden opgelopen en verkeert buiten levensgevaar. Hij werd voor medische behandeling verwezen naar een arts.

De autobestuurder E.H., die als veroorzaker is aangemerkt, na te zijn verhoord heengezonden. Het vervallen Surinaams rijbewijs is hangende het onderzoek in beslag genomen en ter beschikking gesteld van de Procureur-Generaal.