fbpx

Respectloos gedrag Surinaamse mannen jegens vrouwen moet de kop ingedrukt worden

GFC NIEUWSREDACTIE- De meeste Surinaamse mannen in zowel Suriname als in Nederland moeten nog leren hoe ze respect moeten tonen voor vrouwen.

Voor hun eigen moeder weten ze wel voldoende eerbied op te brengen, maar er moet hen nog veel bijgebracht worden over het met ontzag behandelen van andere dames.

Het komt nog te vaak voor dat deze mannen laatdunkend denken over de andere sekse en ook daarnaar handelen in het dagelijkse leven.

Veel Surinaamse heren zien de vrouw anno 2021 nog steeds als hun bezit die zonder slag of stoot alles maar moet accepteren.

Het steeds lastigvallen en aanranden van vrouwen op de werkvloer, op straat en bij andere gelegenheden, het respectloos gedrag jegens vrouwen, moet zo snel mogelijk de kop ingedrukt worden.

BEKIJK OOK
Suriname veel te laks met aanpak zuiplappen en hardrijders op openbare wegen

Dat laat het KIVC woensdag in een verklaring aan GFC Nieuws weten.

Het VrouwenCollectief stoort zich mateloos aan mannen die vrouwen op straat lastigvallen door steeds naar hen te fluiten, sissende geluiden te maken en ‘schuine’ opmerkingen naar hun hoofden te slingeren.

“Vrouwen zijn geen vogels of andersoortige dieren. Mannen dienen niet naar ze te fluiten en allerlei geluiden te maken wanneer zij over straat lopen. Dit gedrag illustreert de ongegeneerdheid van deze randfiguren”.

“Ze tonen helemaal geen hoogachting voor het vrouwelijke geslacht”, aldus het VrouwenCollectief.

Het KIVC beweert dat het vooral Surinaamse mannen zijn, ook in de grote steden in Nederland zoals Rotterdam, die zich schuldig maken aan dit aanmatigend gedrag.

Foto te illustratie.