Renovatie van O.S. Totness gepland voor september 2023

OS Totness 1

GFC NIEUWSREDACTIE – In een recente ontwikkeling heeft president Chandrikapersad Santokhi aangekondigd dat de langverwachte renovatie van O.S. Totness in september 2023 van start zal gaan.

Dit belangrijke nieuws werd bekendgemaakt tijdens zijn werkbezoek aan Coronie, waarbij hij een rondleiding kreeg op het schoolterrein van O.S. Totness van directeur Margo Davids-Blackson.

De dringende behoefte aan renovatie van O.S. Totness kan niet worden genegeerd.

Het schoolgebouw kampt met talloze problemen, variërend van het ontbreken van verlichting op veel plaatsen tot lokalen zonder deuren en een tekort aan schoolmeubilair.

Staatsolie NV heeft aangeboden om de renovatie te financieren, maar tot op heden heeft het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) nog geen officiële toestemming gegeven voor het project.

Volgens Davids-Blackson heeft het ministerie aangekondigd dat de renovatie zal worden gefinancierd door de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB), die naar verwachting in september 2023 van start zal gaan.

De hoop is nu gevestigd op een tijdige start van dit cruciale project.

OOK INTERESSANT
Mogelijk mishandeling door agenten? Verdacht overlijden na overbrenging naar politiebureau

President Santokhi heeft beloofd dat zijn kabinet contact zal opnemen met onderwijsminister Ori om ervoor te zorgen dat de renovatie zoals gepland in september kan beginnen.

Daarnaast adviseert hij de schooldirecteur om het Bureau Microprojecten van het Kabinet van de President te benaderen voor eventuele kleinere zaken.

Deze stappen beloven een veelbelovende toekomst voor O.S. Totness en de gemeenschap die het bedient.