fbpx

Remmen auto werken niet: tranen met tuiten om moeder die met kindjes in water belandt

GFC NIEUWSREDACTIE- Het is een van de meest angstwekkende dingen die je als autorijder kan overkomen. Het te water raken met je auto. 

Dat overkwam een 26-jarige moeder van drie kinderen in het Amerikaanse Michigan eerder deze week.

De vrouw genaamd Corey reed dwars door een parkeerplaats een rivier in wegens defecte remmen. In de auto zaten ook haar drie jonge kinderen en een bijrijder.

Volgens de politie sprong de 26-jarige duorijder die naar eigen zeggen niet kon zwemmen, uit het voertuig voordat het te water raakte.

Deze zei dat de vrouw het voertuig niet kon stoppen en probeerde de automatische versnellingsbak naar ‘parkeren’ te schakelen, maar zonder succes.

Corey’s drie jonge kinderen werden gered door duikteams en vertoeven vooralsnog in het ziekenhuis. Hun moeder overleed echter in het hospitaal, meldt Fox2.

BEKIJK OOK
'Mama, mijn geslachtsdeel doet pijn', vertelt 8-jarig meisje aan moeder na door haar oom te zijn misbruikt

Op sociale media wordt er met grote bedroefdheid kennis genomen van het feit dat de kinderen nu verder moeten zonder moeder.

Hoe ontsnap je uit je auto als je in het water bent geraakt? Raak niet in paniek maar handel direct!

Experts adviseren, als je bij bewustzijn bent, om niet in paniek te raken maar zo snel als mogelijk de veiligheidsriem af te doen en de zijramen te openen. Meestal werkt het systeem om de ramen te openen nog korte tijd. Verdoe je zeer korte en kostbare tijd die je nog hebt niet om te proberen de deuren open te maken als dat niet lukt.

Lees hier hoe te handelen indien je met de auto te water raakt en bekijk de video.