fbpx

Rellen hadden mogelijk voorkomen kunnen worden als Brunswijk menigte had toegesproken

GFC LIFESTYLEREDACTIE- De plunderingen en rellen afgelopen vrijdag in Paramaribo hadden mogelijk voorkomen kunnen worden indien de regeringsleiders anders hadden geanticipeerd.

De aanpak die is gehanteerd heeft een averechtse en uiteindelijk funeste werking gehad op de gemoedstoestanden van de duizenden boze burgers die op het Onafhankelijkheidsplein aan het demonstreren waren.

“De massa heeft niet het gevoel gekregen dat hun noden serieus werden genomen door de regeringstop”, vertelt een psycholoog uit Nederland aan GFC Lifestyle.

“In plaats daarvan werden er plotsklaps en zonder enige bijzondere aanleiding waarschuwingsschoten gelost en traangasbommen gegooid. Dit is olie op het vuur gooien”, weet hij.

Het beste wat er volgens de deskundige die vrijdag kon worden gedaan is om een kleine vertegenwoordiging van de demonstranten uit te nodigen op het kabinet van de president voor een gesprek met in eerste instantie vicepresident Ronnie Brunswijk.

OOK INTERESSANT
BGVS komt met mededeling anesthesie medicatie

“De woede van de menigte richtte zich voornamelijk op president Chandrikapersad Santokhi, en zou een hooggeplaatste tussenpersoon een goede uitlaatklep kunnen bieden om de opgekropte boze gevoelens kwijt te raken”.

“Indien Brunswijk zich op tijd als intermediair had opgeworpen, de boze menigte had toegesproken of een paar activisten had uitgenodigd om te praten was er een grote kans dat er voldoende druk van de ketel werd weggenomen”, is de uitleg.

“Maar men koos ervoor om de harde confrontatie aan te gaan, met scherp te schieten en de mensenmassa het gevoel te geven dat ze niet willen worden gehoord, wat voor nog meer frustraties en woede-emoties heeft gezorgd”, aldus de expert.