Reis naar Disney eindigt in ramp: jongen met mysterieuze ziekte opgenomen op intensive care

GFC NIEUWSREDACTIE- Een familietrip naar Disney World Orlando eindigde in een nachtmerrie voor een gezin in de VS.

De 12-jarige Kameron ligt al drie weken aan de beademing in een kinderziekenhuis in Orlando, Florida.

Zijn long klapte in en zijn moeder Vanessa beweert dat artsen niet weten waarom. Ze vertelt dat de jongen kort na aankomst op het pretpark al begon te hoesten.

“De volgende ochtend hoestte hij nog steeds en klaagde over keelpijn. Toen besloot ik hem naar het hospitaal te brengen,” zegt de radeloze vrouw.

Kameron heeft autisme, astma en een leerachterstand.

De moeder deelt eergisteren via nieuwsmedium Fox10 mede dat hij mogelijk lijdt aan hyperinflammatie, oftewel PMIS (Paediatric Multisystem Inflammatory Syndrome.)

PMIS is een aandoening waarbij het immuunsysteem bij kinderen onbedoeld overactief wordt, waardoor diverse organen in het lichaam niet goed hun werk kunnen doen, schrijft kinderneurologie.eu

Vanessa’s zoon reageert helemaal niet op impulsen. Hij testte negatief op het c-virus, maar bloedonderzoek wees uit dat hij wel over antilichamen beschikt.

Voorlopig behandelen artsen hem voor de aandoening ARDS, Acute Respiratory Distress Syndrome, volgens WikiPedia een levensbedreigende plotselinge ontstekingsreactie in de longen waarbij zich vocht ophoopt dat zuurstofopname bemoeilijkt.

Foto: Fox 10