Rehabilitatie van hoofduitvalswegen in Paramaribo

Asfaltering

GFC NIEUWSREDACTIE – Het ministerie van Openbare Werken in Paramaribo, Suriname, is gestart met een grootschalig rehabilitatieprogramma voor hoofduitvalswegen in de stad.

Minister Riad Nurmohamed heeft aangekondigd dat prioriteit wordt gegeven aan wegen met het meeste verkeer.

In 2023 worden strategische uitvalswegen zoals de Kwattaweg, Washingtonstraat, Johannes Mungrastraat, Gemenelandsweg en Van ’t Hogerhuysstraat aangepakt, evenals enkele andere straten. Het ministerie richt zich op duurzame rehabilitatie, omdat er pas volgend jaar ruimte zal zijn voor nieuwe projecten.

Financiële steun van de Inter-American Development Bank (IDB) maakt deel uit van de financiering, en de werkzaamheden worden uitgevoerd door de bedrijven Baitali en Tjongalanga, onder toezicht van de Wegenautoriteit.

De Wegenautoriteit heeft gedetailleerde metingen uitgevoerd om alleen de noodzakelijke delen van de wegen aan te pakken, wat kostenbesparend en duurzaam is. Minister Nurmohamed benadrukt dat deze gerenoveerde wegen minstens 10 jaar in goede staat zullen blijven.

Een zorgpunt voor de minister is het zware verkeer op de wegen, dat niet oorspronkelijk was ontworpen voor zware vrachtwagens.

Handhaving van regels met betrekking tot zwaar verkeer wordt als essentieel beschouwd, en deze kwestie zal opnieuw worden besproken in de raad van ministers.

Het ministerie streeft naar nieuw beleid om de wegen te beschermen tegen vernietiging door zwaar verkeer.

OOK INTERESSANT
14-jarige tiener vermist na te zijn opgehaald door vriend