Regering Suriname is aan handen en voeten gebonden, wij hebben er een grote puinhoop van gemaakt

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse regering is momenteel aan handen en voeten gebonden. Het kabinet Santokhi- Brunswijk is in een hoek gedrukt en kan in feite geen enkele kant op, behalve die van het IMF.

Om onder de huidige financieel penibele omstandigheden te schreeuwen dat er op korte termijn lastenverlichtingen moeten worden doorgevoerd is utopisch.

Mat alle wil van de wereld is het simpelweg onmogelijk voor het huidige Surinaamse kabinet om in dit stadium koopkrachtverbetering tot stand te brengen. Integendeel gaan wij barre tijden tegemoet.

Er moet door de zure appel worden gebeten, dat is de hoge prijs die wij nu gaan betalen voor decennialang wanbeleid.

Dat is de realiteit en wij zullen daarmee moeten leren leven, laat het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief (KSVC) aan GFC Nieuws weten.

“De regering Santokhi- Brunswijk kan geen ijzer met handen breken! Er is geen geld en de momentele inkomstenbronnen, net als de inkomstenperspectieven zijn minimaal. Geld moet structureel en gezond verdient worden en kan niet ergens geplukt worden van een boom”, stelt het KSVC verder.

“En wij zijn in Suriname niet sterk, maar juist zeer zwak in het produceren, exporteren, beconcurreren en onderhandelen met het buitenland”.

“Die capaciteiten beschikken wij niet of nauwelijks vanwege diverse redenen waaronder relatief lage opleidingen, laag IQ, een zeer geringe ontwikkelingsvisie en het weigeren onze horizon, kijk op zaken te verbreden”.

“Een ieder moet daarom rekening ermee houden dat wij in 2025 bij de viering van 50 jaar onafhankelijkheid geen andere conclusie kunnen trekken dan dat wij er met z’n allen er een grote puinhoop van hebben gemaakt”.

“Deze rommel is de komende tien jaar nog niet opgeruimd”, aldus Jennifer Atmo die verbonden is aan het VrouwenCollectief.

BEKIJK OOK: Het Surinaamse volk accepteert heel veel ondanks onmenselijke armoede

Overige berichten