fbpx

Het Surinaamse volk accepteert heel veel ondanks onmenselijke armoede

INGEZONDEN– Het Surinaams volk is erg verdraagzaam. In andere landen was het volk allang massaal de straat opgegaan om te protesteren tegen de onmenselijke maatregelen die de regering doorvoert.

Sinds het aantreden van de huidige regering heeft zij geen maatregelen getroffen om met name arme gezinnen en ondernemers structureel te ondersteunen.

Behalve dat de coronapandemie deze groepen zwaarder treft, worden allerlei maatregelen getroffen die de financiële positie van de armen verslechteren.

Ten gevolge van de coronacrisis in Suriname steeg de werkloosheid van 7,4% (2019) naar 11,2% (2020). Ruim 20% van de bevolking leeft in armoede en is ons land daarmee tot de armste landen van Zuid-Amerika.

BEKIJK OOK
Hoofdinspecteurs van politie Hellings en Gentle geschorst

De Verenigde Naties verwachten dat Suriname, Venezuela en Bolivia in 2030 de enige overgebleven landen van het continent zullen zijn die armoede dan nog steeds niet hebben uitgebannen.

Ondanks deze feiten, lijkt het volk te zijn lamgeslagen, hetzij door rancune, broodvrees en of valse hoop dat het wel gauw goedkomt.

Da Ai

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: Wij Surinamers zijn de grootste sufferds die alles maar accepteren