Regering lanceert schoolpakkettenproject in Abadoekondre

GFC NIEUWSREDACTIE- Het Surinaamse ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft zaterdag het schoolpakkettenproject officieel gelanceerd bij het Maria Internaat in Abadoekondre, Marowijne.

Dit gebeurde in aanwezigheid van onder meer vicepresident Ronnie Brunswijk, minister Uraiqit Ramsaran van Sozavo, districtscommissaris van Marowijne Zuid-West Olivia Dominie en de directeur Sociale Zaken ( SoZa) Melitia Sentelia.

Dit schoolpakkettenproject is een beleidsmaatregel uit het Sociaal Vangnet en wel de achtste dat wordt uitgevoerd.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Vrouw die beweert dat ze zo mooi is dat mannen moeten betalen voor haar schoonheid wordt belachelijk gemaakt

Het schoolpakkettenproject is bedoeld om de kinderen op verschillende niveau’s uit zwakke huishoudens en residentiële opvanginstellingen, de nodige ondersteuning en motivatie te geven om hun uiterste best te doen op school.

Brunswijk benadrukt dat wonen in het internaat niets vreemd voor hem is, omdat hij er ook in één heeft gewoond in zijn jonge jaren.

“Maar door hard en doorzettingsvermogen is alles mogelijk, want jullie zijn de toekomst van morgen,” gaf hij in zijn toespraak aan.

Minister Ramsaran gaf te kennen dat zijn departement belast is met het uitvoeren van de 16 maatregelen uit het Sociaal Vangnet en dat het soms lang duurt voordat de hulp aankomt bij delen van de samenleving. Hij verzekert de samenleving dat het wel goed komt.

Directeur Sentelia onderkent de situatie waarin gezinnen zich bevinden, vooral met het oog op het nieuwe schooljaar en dat het ministerie bewust is om die hulp aan te bieden. I

Ook het kindertehuis Leliëndaal in Commewijne, heeft schoolpakketten gehad van Ramsaran.

In een later stadium zullen ook andere gebieden en organisaties worden voorzien van deze schoolpakketten.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten