fbpx

Regering gaat voort op door ex-minister Achaibersing ingeslagen weg

GFC NIEUWSREDACTIE- De regering van Suriname zal voortgaan op de door ex-minister Armand Achaibersing ingeslagen weg op het ministerie van Financiën en Planning.

Dit zei president Chandrikapersad Santokhi vandaag in zijn jaarrede tot het parlement.

De bewindsman die vorige maand zijn portefeuille ter beschikking van het staatshoofd gesteld had, droeg afgelopen woensdag de leiding van het departement over aan zijn vervangers, te weten de ministers Albert Ramdin en Silvano Tjong-Ahin.

Santokhi sprak donderdag zijn waardering uit aan het adres van de gewezen bewindsman. “Ik maak van dit moment gebruik om mijn dank uit te brengen aan de minister van Financiën en Planning de heer Armand Achaibersing. De excellente wijze waarop hij vanaf het begin van dit kabinet de vele diepgaande en veelzijdige financiële problemen heeft aangepakt in binnen- en buitenland en in vele opzichten het traject voor financiële gezondmaking van onze economie heeft ingezet is memorabel.”

BEKIJK OOK
AWJ en VSB benadrukken belang sociale dialoog en samenwerking

Santokhi betreurt het vertrekt van de bewindsman. “Het is jammer dat minister Achaibersing het werk vanwege persoonlijke redenen niet heeft kunnen afmaken maar de regering zal voortgaan op de door hem ingeslagen weg. Nogmaals dank aan minister Achaibersing voor zijn bijdrage en kameraadschap. In een goed gesprek met hem heeft hij aangegeven beschikbaar te blijven voor het geven van verdere ondersteuning aan het regeerbeleid. Wij wensen hem veel sterkte en spirituele kracht toe.”