Regering en Politiebond vinden elkaar over benoeming commissaris Ramlal

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse Politie Bond (SPB) heeft zich samen met een regeringsdelegatie gebogen over brandende politievraagstukken.

Er is onder andere gesproken over de rechtspositie en secundaire voorzieningen van de politie. Concreet is naar voren gekomen dat er gewerkt wordt naar een betere communicatie vanuit de regering. Dit zal worden gerealiseerd door een beter overlegstructuur.

Ook de recente benoeming van Shivanand Ramlall tot commissaris van politie is onder de schijnwerper geplaatst. Afgesproken is dat er een juridisch team kijkt naar de mogelijkheden voor een concrete juridische oplossing.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Vrouwen spenderen ruim $ 43 miljard aan hygiëneproducten voor geslachtsdeel die vaak schadelijk zijn

Duidelijk is dat er geen weerstand, of onwil is om de benoeming van de veiligheidsstopper Ramlal tot stand te doen komen. De plooien zijn wat dit betreft gladgestreken waarbij de regering heeft aangegeven zwaarder te gaan zitten op de communicatie, zodat zaken als deze zich niet langer voordoen.

President Chandrikapersad Santokhi heeft het verzoek gedaan aan het juridisch team om hem binnen een week van advies te voorzien.

Het juridisch team bestaat uit onder andere: Mielando Atompai, Revelino Eijk, Steve Badri van het SPB-bestuur en directeur Arun Hardien, Juridisch adviseur Prenobe Bissesur van het Kabinet van de President.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER