fbpx

Vrouwen spenderen ruim $ 43 miljard aan hygiëneproducten voor geslachtsdeel die vaak schadelijk zijn

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Het is een miljardenbusiness en de industrie maakt gretig gebruik van de onwetendheid van veel vrouwen.

Intieme hygiëneproducten voor vrouwen worden steeds vaker gebruikt terwijl ze in het grootste deel van de gevallen totaal onnodig zijn en zelfs schadelijke gevolgen met zich kunnen meebrengen.

Volgens financiële experts spenderen vrouwen jaarlijks ruim $43 miljard aan intieme hygiëneproducten en er is sprake van een gestage toename.

De boodschap dat het niet raadzaam is om de binnenkant van de vagina te wassen, niet eens met water, komt niet over, zeggen verscheidene Amerikaanse gynaecologen en urologen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Mannelijk geslachtsdeel steeds rekken kan permanente schade en impotentie veroorzaken

De vagina is een zelfreinigend orgaan, de natuurlijke vloeistoffen doen hun werk.

Als de vagina gewassen wordt kunnen de natuurlijke bacteriënbalans en beschermende barrières worden verstoord.

 

BEKIJK OOK
Het drinken van twee tot drie kopjes koffie per dag kan levensduur verlengen

Een verstoring van de zuurgraad kan leiden tot bekkenontstekingen, infecties zoals spruw en bacteriële vaginose, maar vergroot ook de kans op het oplopen van een SOA.

Een ander nadeel van het overmatig wassen is dat typische symptomen van ernstige ziekten zoals kanker gemaskeerd kunnen worden.

Gynaecologen en urologen benadrukken dat de vulva, het uitwendige deel van het geslachtsdeel, echter wel voorzichtig met water gewassen mag worden. Maar de vagina, het inwendige deel van het geslachtsdeel, reinigt zichzelf.

Klik ook op de de volgende link voor additionele details: Is the vaginal cleansing product industry causing harm to women?

BEKIJK MEER GFC GEZONDHEIDSNIEUWS: KLIK HIER