Regering belooft aanpak problemen Telesur

GFC NIEUWSREDACTIE- de waarnemend president van Suriname Ronnie Brunswijk heeft de werknemersbond bij het telecommunicatiebedrijf Telesur donderdag ontvangen voor een onderhoud.

Het gesprek vond plaats naar aanleiding van de werkneerlegging die deze bond voert vanaf 18 augustus en de eisen die daarbij zijn gesteld.

Bij dit gesprek waren aanwezig: de ministers Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken, Ashna Kuldipsingh van Arbeid en Jeugdzaken, de voorzitter van De Nationale Assemblee, Marinus Bee en assembleelid Asiskumar Gajadin.

Uit het gesprek is vast komen te staan dat de regering onmiddellijk zal overgaan tot het benoemen van de vertegenwoordiger van de vakbond in de Raad van Commissarissen bij Telesur. Ook zal de regering de directie van Telesur horen, ten aanzien van de klachten van de bond.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Huisarts weigert ongevaccineerden te helpen

De roep van de bond om alle contracten met consultants te beëindigen wordt serieus genomen, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

De vakbond heeft de regering ook gewezen op het uithollen van het bedrijf sinds zes jaar terug. Gevraagd wordt naar eventueel gerechtelijk onderzoek.

Als het nodig is om de zaak in te dienen bij het Parket van de Procureur Generaal zal daarvoor niet worden geschroomd, zei Brunswijk.

Het bondsbestuur onder leiding van Harvey Panka zal vandaag in een Algemene Leden Vergadering het standpunt van de
regering aan de leden voorhouden. Daar wordt bepaald wat de bond zal doen met de acties.

Na deze vergadering gaat de regering gelijk weer aan tafel met de bond.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten