Reddingswerkers intensiveren zoektocht naar overlevenden na verwoestende aardbeving in Marokko

GFC NIEUWSREDACTIE – Na de verwoestende aardbeving die zich afgelopen vrijdag in Marokko voordeed, hebben reddingswerkers hun inspanningen geïntensiveerd om overlevenden te vinden, vooral in afgelegen gebieden van het Atlasgebergte, waar dorpen verwoest zijn.

Deze aardbeving, de zwaarste ooit geregistreerd in Marokko, heeft volgens officiële cijfers minstens 2.122 levens geëist en meer dan 2.400 mensen gewond achtergelaten.

De aardbeving, met een kracht van 6,8, vond plaats op 72 kilometer ten zuidwesten van Marrakesh en veroorzaakte verwoesting in hele dorpen in de heuvels van het Atlasgebergte.

Op zondag werd het gebied opnieuw getroffen door een naschok met een kracht van 4,5.

Dorpjes zoals Tafeghaghte, slechts 60 kilometer van Marrakesh, zijn bijna volledig vernietigd. Reddingswerkers, waaronder civiele reddingswerkers en militairen, zoeken naar overlevenden en bergen de lichamen van de slachtoffers.

De moeilijkheid van het bereiken van afgelegen gebieden wordt benadrukt door de ontoegankelijke wegen in sommige dorpen, waar het leger moet worden ingezet om de bevolking te bereiken en reddingsoperaties te starten.

Internationale hulp en steun zijn op gang gekomen, met landen als Spanje, Groot-Brittannië, Qatar, de Verenigde Arabische Emiraten, Frankrijk, de Verenigde Staten, Israël en Algerije die bereid zijn om zoek- en reddingsteams en humanitaire hulp te sturen.

Zowel nationaal als internationaal wordt gehoopt dat de hulp snel degenen kan bereiken die getroffen zijn door deze tragische gebeurtenis, terwijl het herstel van de schade naar verwachting maanden, zo niet jaren, zal duren.

OOK INTERESSANT
70-jarige doorrijder kort na aanrijding klemgereden