fbpx

Reddingsplan SLM laat te lang op zich wachten, KLM maakt goed misbruik van de situatie

INGEZONDEN– De Nederlandse- Franse vliegmaatschappij profiteert op dit moment optimaal van de huidige financiële problemen bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM).

In feite maakt het Europees bedrijf misbruik van de situatie door passagiers het maximaal bedrag te vragen voor een ticket van en naar Paramaribo.

Een ticketprijs kan oplopen tot SRD 90.000, een bedrag dat geen enkele Surinamer op zit te wachten om te betalen, tenzij je behoort tot de groep van welgestelden.

Intussen heeft de CEO van de SLM Paul de Haan laten weten dat het Surinaamse luchtvaartbedrijf pas 24 juli weer vliegt naar Amsterdam.

De SLM was hiertoe genoodzaakt, omdat het geen eigen vloot heeft en leasebedrijven niet meer bereid zijn om achteraf hun gelden te ontvangen. De hoge brandstofprijzen zijn ook moordend voor de maatschappij.

OOK INTERESSANT
Minister Dasai: “Kleinschalige goudsector moet bewust worden gemaakt van gevaar cyanide

Hoewel de SLM al jaren kampt met financieel problemen – ruim US$ 100 miljoen – , zegt de regering dat er nog hoop is en komt er een reddingsplan.

Binnen de Surinaamse politiek, die een stevige vinger in de pap heeft bij de SLM, is er echter een hevige discussie over hoe lang er nog geld gepompt moet worden in de zwalkende luchtvaartmaatschappij.

De Haan was daar duidelijk over: failliet verklaren en opdoeken van de SLM zou direct betekenen dat tickets onbetaalbaar worden!

De regering doet er daarom goed aan om het aangekondigd reddingsplan zo snel mogelijk te presenteren en ten uitvoer te brengen.

J. Boendhie

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud