fbpx

Rechter verbiedt veiling goederen LVV

GFC NIEUWSREDACTIE- Voertuigen en andere goederen van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) in Suriname, waarop pluimveebedrijf De Doksenclub beslag had laten leggen, mogen niet geveild worden.

LVV heeft protest aangetekend tegen het vonnis dat in het voordeel was van De Doksenclub. Deze week zei de rechtbank dat de voertuigen en apparaten niet geveild mogen worden en terug moeten in de boezem van LVV.

Sinds januari zijn LVV en De Doksenclub verwikkeld in een dispuut. Het ministerie had medio januari een lading broedeieren van het bedrijf in beslag genomen, omdat die geïmporteerd was uit Nederland waar er vogelgriepvirus heerst. De Doksenclub spande een kort geding aan tegen het ministerie dat gewonnen werd door het bedrijf.

LVV maakte op 14 januari bekend dat er geen broedeieren geïmporteerd mogen worden vanuit de EU, maar De Doksenclub had de bestelling voor de broedeieren al voor 14 januari geplaatst en ook de bestellingen van twee andere ladingen werden voor 14 januari gedaan.

BEKIJK OOK  Man steelt voertuig om kokosnoten te leveren, eigen voertuig was defect

LVV moest meteen de lading eieren vrijgeven op straffe van een dwangsom van 20.000 euro per dag. De lading eieren werd pas na 12 dagen afgegeven. Hierdoor moet het ministerie het bedrijf 240.000 euro betalen.

Het ministerie verzuimde om dit bedrag te betalen aan De Doksenclub, waardoor er voertuigen en andere goederen in beslag werden genomen.

De rechter besliste echter dat de goederen niet geveild mogen worden en terug moeten naar het ministerie.