Rastafarian federatie Suriname vraagt hulp landbouwproject

Rastafarian federatie Suriname vraagt hulp landbouwproject

GFC NIEUWSREDACTIE- Het dagelijks bestuur van de Rastafarian federatie Suriname heeft na ongeveer twee jaar een vervolgbezoek gebracht aan vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk.

Tijdens dit bezoek heeft de federatie haar pijnpunten kenbaar gemaakt welke zij ondervindt binnen het landbouwproject in het district Para, omgeving Zanderij.

Voorzitter Saskia Kontino en de ondervoorzitter tevens woordvoerder Asaimi Danilo hebben tijdens het onderhoud met Brunswijk onder andere naar voren gebracht dat de federatie nog steeds geen eigendomstitel heeft op de 27 hectaren grond die zij twee jaar terug hebben aangevraagd. Dit zorgt voor stagnatie in de voortzetting en verdere ontwikkeling van het landbouwproject.

Verder kunnen zij vanwege een tekort aan financiële middelen niet optimaal voorzien in landbouwmateriaal en nodige transport.

Brunswijk gaf aan zeer onder de indruk te zijn van datgene wat de federatie vooralsnog heeft kunnen bewerkstelligen. Hij vroeg de voorzitter hem te voorzien van een kopie van hun grondaanvraag om dit verder te geleiden naar de minister van Grondbeleid en Bosbeheer, Dinotha Vorswijk, voor spoedige behandeling.

OOK INTERESSANT
50-jarige man in rug beschoten

Voor de aanschaf van een eigen transportmiddel gaf de vp de organisatie een geldbedrag van 500 euro. Als ondersteuning voor landbouwmateriaal werd de minister van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV), Praglad Sewdien, erbij gehaald.

Na het aanhoren van de noodkreet van de Rastafarian federatie gaf de bewindsman aan hen het contactnummer van de directeur van LVV, Soedeshchand Jairam, met de woorden dat zij daar terecht kunnen voor plantmateriaal en de nodige ondersteuning. Indien men geen positief resultaat bereikt, moet de organisatie dit weer onder aandacht van de vp brengen.