fbpx

Rapper Joey AK ontkent betrokkenheid bij schietpartij in Suriname

GFC NIEUWSREDACTIE- Joël H. (25) alias Joey AK uit Amsterdam-Zuidoost, die in Suriname wordt gezocht vanwege een schietpartij op 15 augustus bij een tankstation in Paramaribo, ontkent elke betrokkenheid.

De rapper was toentertijd in Suriname om zijn oma te begraven, schrijft het Parool.

Joey Ak wordt volgens een opsporingsbericht van het Korps Politie Suriname ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan poging tot moord, poging tot doodslag, poging zware mishandeling met voorbedachten rade, poging tot zware mishandeling, deelneming aan een criminele organisatie, vernieling en overtreding van de Vuurwapenwet.

Joël H. was pas kort onder voorwaarden vrij uit de gevangenis in Nederland waar hij een celstraf had uitgezeten voor zijn rol bij het laten ontvoeren en mishandelen van een vrouw en haar twee jonge kinderen uit Amsterdam-Noord. Ze had volgens hem geld van hem gestolen.

BEKIJK OOK
‘Gids Arbeidswetgeving Suriname’ geeft eenvoudige uitleg over arbeidswetten

H. had in Nederland gebiedsverboden voor grote delen van Amsterdam, maar had toestemming van justitie om naar Suriname te reizen voor de uitvaart van zijn oma. Inmiddels is hij terug in Nederland.

Volgens zijn advocaat wist Joël H. al in Suriname dat ‘roddels en achterklap over een schietpartij de ronde deden’, waarmee hij niets te maken zegt te hebben gehad.

Volgens zijn raadsman is de rapper bereid om zich te melden bij de Nederlandse politie.

Foto: Crimesite