fbpx

Ramsaran garandeert uitbetaling extra SRD 1000 aan AOV-genietenden in december

GFC NIEUWSREDACTIE- Minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SOZAVO) in Suriname garandeert dat in de maand december nog de extra SRD 1.000 zal worden uitbetaald aan AOV-genietenden.

De regering heeft besloten deze maand een extra uitkering van SRD 1.000 eenmalig uit te betalen aan alle seniorenburgers, die slechts afhankelijk zijn van de Algemeen Oudedagsvoorziening.

Ramsaran zegt dat het project in de regeringsvergadering is goedgekeurd. Zoals eerder aangekondigd door de president zou het project AOV+ uitgevoerd worden voor slechts de AOV-genietenden.

“Op dit moment zijn de financiële afdelingen en de betaaldiensten drukdoende met de voorbereidingen om de betalingen deze maand te laten plaatsvinden”, aldus de bewindsman.

BEKIJK OOK
Prijsopdrijving op babyvoeding tijdens ECD winkelcontrole in Wanica teruggedraaid

De minister laat optekenen dat de eenmalige uitkering van SRD 1.000,- via de reguliere bankovermakingen en Moni Karta naar de AOV-ers zal plaatsvinden. Voor het binnenland zullen de gelden nog per kas worden uitgekeerd aan de belanghebbenden. Hiervoor vraagt minister Ramsaran nog wat geduld.

Vanuit het ministerie wordt het project uitgevoerd in samenwerking met de ministeries van Binnenlandse Zaken en Regionale Ontwikkeling en Sport. Op de AOV-ers wordt er een beroep gedaan om de bekendmakingen via de verschillende media te blijven volgen.