fbpx

Radisson Hotel Paramaribo wordt nieuwe naam Hotel Krasnapolsky

GFC NIEUWSREDACTIE- Hotel Krasnapolsky, dochteronderneming van de Kersten Groep in Suriname, is opgericht in 1973 en het gebouw is al bijkans 50 jaren oud.

Het hotel moet meegaan met de tijd en zal worden gemoderniseerd conform de hedendaagse behoeften en internationale normen en standaarden, laat de directie weten in een persbericht.

Met het oog hierop, voert Kersten een herstructureringsprogramma uit dat in hoofdlijnen bestaat uit het aansluiten bij een gezaghebbend internationaal hotelmerk.

Een grondige renovatie en upgrading van het hotel maakt ook deel uit van het herstructureringsprogramma.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Surinamers kiezen voortaan voor vakantie in eigen land: ik ga liever een weekje of langer ontspannen in Torarica

Licentieovereenkomst met Radisson Hotel Group (RHG)

RHG is een van ‘s werelds grootste hotelketens met 8 onderscheidende hotelmerken, en meer dan 1.500 hotels in exploitatie en in ontwikkeling in 120 landen (Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, het Caribisch gebied, Europa, Azië, Afrika en Australië). Internationaal werken er meer dan 100.000 personen voor de RHG.

Kersten is een licentieovereenkomst aangegaan met RHG, waarbij het merk “Radisson” gebruikt mag worden door Kersten in ruil voor een vergoeding.

Kersten blijft 100% eigenaar en is ook verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van het hotel. De nieuwe naam van het hotel wordt: Radisson Hotel Paramaribo.

De licentieovereenkomst biedt Kersten onder andere de volgende voordelen:

– Toegang tot RHG’s marketing- en andere moderne hotel programma’s

– Wereldwijd kunnen klanten via het Radisson reserveringssysteem kamers boeken en zeker zijn van een goede en moderne accommodatie en service. Ook in Suriname!

BEKIJK OOK
Valse oproep voor registratie babyvoeding

– Aansluiting bij het “Radisson Rewards” beloningsprogramma dat goede loyaliteitsvoordelen biedt aan gasten, reisagenten en zakenpartners.

De service boodschap van Radisson is: “Radisson offers the comfort you need for a memorable stay, whether it’s for work or pleasure.”

Renovatie en upgrading

Er is reeds een aanvang gemaakt met de renovatie in september 2021. De renovatie zal voor de samenleving zichtbaar zijn vanaf januari 2022.

De opening is gepland voor het tweede kwartaal 2023 en het investeringsplan is gebaseerd op een begroting van USD 8 miljoen.

De capaciteit van het hotel zal worden vergroot van 84 kamers naar 126 kamers inclusief 7 suites, ingericht conform internationale standaarden.

Alle kamers worden voorzien van een chique interieur, volledig nieuwe badkamers, nieuwe airconditioning systemen, moderne meubels en lampen. Het hotel krijgt ook een sprinkler-, brandbeveiligings- en noodsysteem.

Verder zullen gasten genieten van een nieuwe outdoor pool, een gym en uiteraard “fine-dining” restaurants en gezellige bars.

Het hotel zal beschikken over multifunctionele zalen die uitstekend geschikt zijn voor onder meer vergaderingen, trainingen en evenementen.

Radisson Hotel Paramaribo wordt een full service 4-sterren hotel! De investering in een vernieuwd en modern hotel met een ruimer aanbod, is illustratief voor duurzame en innovatieve groei.

Met de introductie van Radisson Hotel Paramaribo levert Kersten wederom een bijdrage aan de Surinaamse economie in het algemeen en de ontwikkeling van het toerisme in het bijzonder.

In het eerste kwartaal van 2022 zal een persconferentie worden gehouden waarbij meer informatie aan de samenleving zal worden verstrekt.