Radeloze gedupeerden Paramaribo- Noord weer ‘getrakteerd’ op giftige lucht

GFC NIEUWSREDACTIE- Enkele radeloze bewoners van Paramaribo- Noord zijn vandaag, zaterdag, weer ‘getrakteerd’ op giftige lucht die ze noodgedwongen moesten inademen.

De gedupeerden van Tourtonne 5 leggen aan GFC Nieuws uit dat ze de hele middag en vooravond al met gesloten ramen en deuren in huis zitten in afwachting op schonere lucht.

“Ik kan niet eens meer ongestoord op mijn balkon zitten, laat staan in de tuin. Wij worden vergast met giftige stoffen en kunnen geen kant op. Ik kan ook niet naar een andere buurt toe om te ontsnappen aan de ziekmakende lucht”.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Vuil verbranden veroorzaakt kanker, hartinfarcten, hersenbloedingen, miskramen, diabetes en meer ellende

“En kennelijk zijn de verantwoordelijken op de overheidsinstanties rustig aan het slapen waardoor de vuilverbranders, de asociale criminelen, rustig hun gang kunnen gaan met hun vergiftigingspraktijken”, vertelt een echtpaar.

Het valt ze op dat de regering wel de Surinaamse gemeenschap waarschuwt om de ramen dicht te houden en eventueel N95 of FFP2 maskers te gebruiken indien de smerige lucht van de recente vulkaanuitbarsting ook Suriname bereikt.

“Maar dat wij  haast dagelijks kankerverwekkende dioxines, fijnstof en andere zeer schadelijke gassen en stoffen moeten inademen van criminelen die moedwillig alles in brand steken lijkt niemand te interesseren. Deze aso’s kunnen rustig hun gang gaan en ons ziek maken want niemand grijpt in”, aldus enkele slachtoffers.

Overige berichten