fbpx

Psycholoog onthult 7 ongewone tips om slapeloosheid te genezen

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een psycholoog uit Londen (VK) heeft zeven ongebruikelijke technieken onthuld die je misschien kunnen helpen om te slapen.

Iedereen heeft nachten die minder rustgevend zijn dan anderen.

Maar als het vaak voorkomt dat je ligt te draaien in bed, kun je lijden aan slapeloosheid, zegt de Britse psychologe Katherine Hall.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Arts zegt dat samenwonende koppels apart moeten slapen

De symptomen van slapeloosheid zijn onder meer moeite met in slaap vallen, ‘s nachts lang wakker liggen, elke nacht meerdere keren wakker worden en je niet uitgerust voelen als je wakker bent.

De expert noemt de volgende tips die kunnen helpen:

1. Doe een handstand – Katherine vertelt dat het bloed dat richting je hersenen stroomt, je mogelijk kan helpen slapen. Voor degenen die geen volledige handstand kunnen, adviseert zij om met je hoofd langs de rand van het bed te liggen terwijl je op je buik ligt en je hoofd laat hangen.

2. Lees een kinderverhaal voor het slapengaan – Jezelf een fantasiewereld in sussen zou je wellicht kunnen helpen slapen.

BEKIJK OOK
Surinaamse vrouwen moeten stoppen om hun huidskleur lichter te maken met fotoshoppen, zegt Nederlander die met ze date

3. Knijp in je spieren – Het inademen en vervolgens een spiergroep voor een paar seconde hard vastknijpen zou ook kunnen helpen. Vergeet niet uit te ademen!

4. Zorg voor een koele slaapkamer – De specialist zegt dat in slaap vallen als het warm is veel moeilijker gaat.

5. Verwarm je voeten – Het omgekeerde van hierboven geldt echter voor je voeten; zorg ervoor dat ze warm zijn.

6. Ga kamperen – Het verkeren in de natuur zou je interne klok kunnen herstarten en ervoor zorgen dat je in de avond wel in slaap komt.

7. Probeer wakker te blijven – Tot slot adviseert Katherine om een psychologisch trucje toe te passen; namelijk je best doen niet in slaap te vallen. Dit zou een omgekeerd effect kunnen hebben, waardoor je juist wel in slaap valt.