Project “Sociale Bouwkavels” neemt een andere wending

GFC NIEUWSREDACTIE- De organisatie Social Army in Suriname probeert al sinds februari met de overheid iets te betekenen voor de jongeren.

De jongeren willen niets anders dan een kavel waar zij recht op hebben. “We willen bouwen” tenminste beginnen met bouwen.

Met de toenmalige minister van het Ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB), Diana Pokie waren er goede gesprekken gaande.

De bewindsvrouw heeft ons binnen drie dagen warm ontvangen en geluisterd naar wat de jongeren graag willen, zegt Mitchell Matroos, voorzitter van Social Army.

Bij deze bijeenkomst is er toen afgesproken dat minister Pokie het initiatief zal ondersteunen. Dit, aangezien het gaat om de jongeren en hun toekomst.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: ‘Mijn zus lachte mijn man uit nadat ze erachter kwam dat hij borstkanker had’

“Thans bekruipt mij het gevoel dat de nieuwbakken minister ons niet, althans nog niet, wilt ontvangen”, laat Matroos optekenen.

De stichting heeft tal van manieren geprobeerd om langs te gaan bij de minister. Ook hebben zij per schrijven aan de minister gevraagd om ontvangen te worden. Maar desondanks alle benaderingen slaagden zij helaas niet in.

Indien het zo is dat de minister de stichting niet wilt aanhoren zullen zij op 1 oktober andere stappen nemen.

“Het is geen bedreiging naar de minister toe, maar als ze ons niet wil ontvangen moeten we naar optie B gaan. Ons plan dat wij presenteren heeft voordelen voor zowel de overheid als de jongeren. De jongeren willen op eigen kosten het project tot ontwikkeling brengen.”

Er is afgesproken met de geregistreerden dat ze gezamenlijk geld zullen zetten. Die monitoring zal via het deskundig team van Social Army geschieden in samenwerking met het ministerie van Openbare Werken (OW).

“De duizenden geregistreerden maken elke dag contact. Ik moet ze steeds aangeven dat we nog niet ontvangen zijn geworden. Indien de minister het te druk heeft om ons te ontvangen zullen we dan kijken wie wel een luisterend oor heeft voor ons.”

Ten aanzien van de recente ontwikkelingen rond het ministerie van GBB heeft de president kenbaar gemaakt dat elke burger, vanaf 21 jaar, vanaf oktober zich digitaal kan registreren voor grondaanvraag.

“Alhoewel ik het een geweldige mijlpaal vindt, betekent registreren nog lang niet het in aanmerking komen voor een stuk grond”, benadrukt de voorzitter.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER