fbpx

Proeftijd O.J. Simpson vervroegd beëindigd: nu een volledig vrije man

GFC ENTERTAINMENTREDACTIE- Ruim vier jaar na zijn vrijlating heeft O.J. Simpson (74) dinsdag te horen gekregen dat ook zijn proeftijd erop zit.

Die zou eigenlijk tot februari gelden, maar de autoriteiten in Nevada besloten zijn beperkingen wegens goed gedrag eerder op te heffen.

Een woordvoerder van de Nevada State Police bevestigde aan TMZ Sports dat Simpson eerder deze maand werd besloten dat de proeftijd werd ingekort.

Volgens de woordvoerder kreeg Simpson – die sinds 1 oktober 2017 voorwaardelijk vrij was – credits voor goed gedrag waardoor hij in aanmerking kwam om het vroegtijdig te beëindigen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Vrouwelijke toeschouwer tijdens NBA-wedstrijd krijgt geen genoeg van Steph Curry (VIDEO)

Zijn voorwaardelijke vrijlating zou aanvankelijk op 9 februari 2022 aflopen.

“Simpson is nu een volledig vrije man”, vertelde de advocaat van de voormalige NFL-ster, Malcolm LaVergne, aan Associated Press na het nieuws.

O.J. zat negen jaar vast voor een gewapende overval en kidnapping in Las Vegas. Samen met vijf handlangers probeerde hij in 2007 een handelaar in memorabilia te overvallen. De oud-atleet en voormalig acteur claimde dat de spullen die deze personen wilden verkopen zijn rechtmatig eigendom waren.

BEKIJK OOK
Popicoon Madonna start dit jaar haar wereldtournee op 64-jarige leeftijd

Dertien jaar voor zijn veroordeling in de overvalzaak werd O.J. vrijgesproken van de moord op zijn ex-vrouw Nicole Brown en een vriend van haar, Ron Goldman.

Twee jaar later werd hij wel aansprakelijk bevonden voor haar dood in een civiele rechtszaak die de nabestaanden hadden aangespannen. De rechter bepaalde dat Simpson 33,5 miljoen dollar moest betalen aan de families van Goldman en Brown.

Vanwege die uitspraak moest Simpson veel van zijn bezittingen verkopen, waaronder souvenirs uit zijn sportcarrière. Tijdens de overval probeerde hij enkele van die attributen in handen te krijgen.

Foto: eastidahonews