fbpx

Prijsopdrijvers zijn vijanden van het volk

INGEZONDEN– Regeringen komen en gaan en steeds wordt beloofd dat er harder opgetreden zullen worden tegen prijsopdrijvers, die ik beschouw als echte vijanden van het volk.

Het lijkt een verloren strijd tegen deze malafide handelaren die het volk telkens weer tergen met absurd hoge prijzen bij elke verhoging van de brandstofprijs en onlangs de unifactie van de koers.

Terwijl de koers voor de verkiezingen kunstmatig werd gehouden op SRD 7 voor een dollar, was de straatkoers al boven de 18. Sommige cambio’s vroegen zelf al SRD 20 voor een US-dollar.

Als gevolg daarvan gingen de prijzen na mei 2020 verder drastisch omhoog. Met de dubbele devaluatie van de SRD binnen 5 maanden, mogen wij vergeten en nog harder uitgedrukt: moet het volk uit haar hoofd halen dat wij binnen korte tijd teruggaan naar de oude situatie.

En terwijl de regering diverse maatregelen treft om het land uit de financiële malaise te halen, zien wij dat malafide handelaren buiten schot blijven en misbruik blijven maken van de situatie.

OOK INTERESSANT
Lijk bejaarde vrouw in woning aangetroffen, vermoedelijk sprake van misdrijf

Als die benzine met SRD 1 omhoog gaat, zou de winkelprijs voor bijvoorbeeld pindakaas met 2 cent of 3 cent omhoog moeten gaan en niet met SRD 12 zoals dat gebeurt. Hiertegen moet er heel hard worden opgetreden en zonder pardon.

Wij hopen echt van harte dat de overheid daadwerkelijk overgaat tot intrekking van de vergunningen van deze malafide handelaren. Leg zodanige hoge boetes op, waardoor zij twee keer zullen nadenken, alvorens het volk op te lichten.

De Stem

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

Bekijk ook: Zouden wij nu niet krachtig moeten protesteren tegen de continue brandstofverhogingen?