Priesters, bisschoppen en andere geestelijken in Suriname die van geld, meisjes en jongens houden

bidden

INGEZONDEN- Er gaat veel mis in de kerkelijke gemeenschappen in Suriname, dat is alom bekend. Vooral het steeds vragen van geld aan kerkgangers is een veelgehoorde klacht.

Maar ook het romantisch lastigvallen of misbruiken van onschuldige jonge vrouwen en kleine jongens die naar de kerken in Paramaribo en districten gaan komt vaak voor. Dat deze zaken niet altijd breeduit in de media verschijnen, betekent niet dat het geen wijdverbreid probleem is.

Dat sommige kerkgangers gevoelig zijn voor hersenspoelingen is in de afgelopen eeuwen telkenmale bevestigd.

Kijk maar wat de massamoordenaar en geestelijke misleider Jim Jones in de jaren 70 in Guyana heeft gedaan. Meer dan 1000 mensen die in Amerika woonden heeft hij overgehaald om naar ons buurland te gaan om er te wonen in een gesloten gemeenschap.

In zijn eigen gecreëerde Jonestown wist deze sekteleider 909 mensen, waaronder 304 kinderen, zover te krijgen om een dodelijke drank met cyanide te drinken. Ze geloofden zijn leugen dat ze daarmee in de hemel terecht zouden komen. Al deze mensen zijn simpelweg vermoord!

OOK INTERESSANT
23-jarige bezoeker die drugs het cellenhuis poogde binnen te smokkelen aangehouden

Onlangs las ik op GFC dat er momenteel een pastoor tijdens de kerkdiensten zit op de hoofden van zieke mensen die hij heeft doen geloven dat ze daarmee beter zullen worden.

Dit soort zogenaamde kerkelijke leiders zou direct aangepakt en veroordeeld moeten worden. Want waar is de grens?

Ook in Suriname gebeuren er oneerbare dingen achter de schermen. Het gaat dan meestal om het zoveel mogelijk binnenhalen van geld, het verleiden van jonge meisjes en jongens, maar ook volwassenen, door middel van hersenspoelingen.

Van veel personen die zich beetgenomen voelen krijg ik te horen dat sommige van deze geestelijke leiders eigenlijk gewoon misleiders zijn die de naam van God misbruiken. Uiteraard zijn er ook een heleboel eerlijke kerkleiders.

Het zou daarom fijn zijn indien de autoriteiten in Paramaribo deze kerkelijke organisaties onder een vergrootglas plaatst. Desnoods met hulp van infiltranten.

Dit zou het kaf van het koren kunnen scheiden. De malafide kerkelijke leiders in Suriname zouden dan door de mand vallen en geen kans meer krijgen naïeve volgelingen te misleiden.

OOK INTERESSANT
Aanhouding verdachten voor gekwalificeerde diefstal en vernieling graafmachine

R. Pinas

Foto ter illustratie.

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

Bekijk ook: Bij geweld tegen vrouwen: ‘Waarom ga je niet gewoon weg?’ Maar is het zo makkelijk?