fbpx

Presidentiële werkgroep voor ontwikkeling Ramgoelam-Toekomstweg en Land van Dijk

GFC NIEUWSREDACTIE- De presidentiële Werkgroep Ontwikkeling Ramgoelam- Toekomstweg en Land van Dijk in Suriname is woensdag in het leven geroepen om dit gebied tot ontwikkeling te brengen.

De werkgroep, voorgezeten door Pretab Bissumbhar, zal ervoor zorgen dragen dat er prioriteit wordt gegeven aan het ontwateringsprobleem in dit gebied.

Bissumbhar zegt dat de aanpak bij deze werkgroep haast hetzelfde zal zijn als dat van de werkgroep Ontwikkeling Wintiwai Pontbuiten waar hij ook de voorzitter van is. “Wat we allemaal in Wintiwai doen is ongekend”, zegt Bissumbhar.

De laatstgenoemde werkgroep is al gestart met de eerste fase om de infrastructuur en het waterprobleem op te lossen. “Voor nog niet eens 25% van het begroot bedrag door ingenieursbureaus”, voegt Bissumbhar toe. “Dat zijn allemaal dingen die wij met het bijeenbrengen van alle organisaties in samenwerking met het ministerie van Openbare Werken en deskundigen realiseren.”

OOK INTERESSANT
Parlement zal activisten meer betrekken bij proces kiesregeling

Verder zal de werkgroep zal zich ook richten op sociale vraagstukken. Minder draagkrachtigen zullen worden bijgestaan om op een correcte manier in aanmerking te komen voor subjectsubsidie. De staat gaat over van object- naar subjectsubsidie. Volgens de voorzitter zal er worden nagegaan welke mensen hiervoor in aanmerking zouden moeten komen om bijvoorbeeld hun elektriciteitsrekening te kunnen betalen.

“Verder wordt gewerkt aan het lokaliseren van de AOV-ers die ook nog in aanmerking kunnen komen voor een extra SRD 1000,-. Wij zullen tal van sociale activiteiten ontplooien om de gemeenschap daar zoveel als mogelijk tegemoet te komen”, aldus Bissumbhar.