fbpx

President wil goede samenwerking met media

GFC NIEUWSREDACTIE- President Chandrikapersad Santokhi heeft het nieuwe jaar met de media in Suriname geopend middels een Opo Yari Lunch.

De bijeenkomst vond plaats in de Conference Room van het Kabinet van de President. Het staatshoofd is ingegaan op diverse vragen, terwijl ook Arleen Emanuels als de nieuwe waarnemend algemeen directeur van het kabinet werd gepresenteerd.

De Opo Yari Lunch lag in het kader van het verder verbeteren van de relatie tussen het kabinet en de Surinaamse pers.

Santokhi heeft aangegeven dat er meer ruimte gecreëerd zal worden voor de pers. De media is volgens het staatshoofd een belangrijk instrument om informatie door te geleiden naar de samenleving.

Het Kabinet van de President doet er alles aan om de dienstverlening te verbeteren. De mediabijeenkomst is bedoeld om na te gaan welke behoeften en wensen er zijn bij de informatieverstrekking.

BEKIJK OOK
Mogelijk compensatie voor boeren getroffen door rattenplaag

De regering wil zoveel als mogelijk de informatie stroomlijnen en de tijd die hiermee gepaard gaat zo efficiënt en effectief mogelijk gebruiken. Er zal eraan gewerkt worden om aan de vertegenwoordigers van de verschillende mediahuizen meerdere mogelijkheden te bieden voor een betere informatieverstrekking.

Waarnemend algemeen directeur Emanuels, die per 1 januari is aangesteld, zal deze week kennismaken met de verschillende directoraten van het kabinet. Het is de bedoeling om de gehele administratieve organisatie van het kabinet over te nemen en te optimaliseren.

“We moeten samenwerken om een soepele organisatie te kunnen bewerkstelligen. En daarbij moeten we alle zeilen bijzetten,” zegt de functionaris.