fbpx

President Santokhi memoreert hechte band Suriname en India tijdens bezoek voorzitter Indiaas parlement

GFC NIEUWSREDACTIE- President Chandrikapersad Santokhi heeft zaterdag de voorzitter van Lok Sabha, het Indiaas parlement, Shri Om Birla, welkom geheten.

De president gaf aan dat de diplomatieke betrekkingen tussen Suriname en India vanaf de onafhankelijkheid van Suriname zijn gestart. Het staatshoofd memoreerde de lange historische band met India, die gekenmerkt wordt als een hechte relatie.

“Ik kijk ook uit naar de komst van de minister-president, Narndra Modi, als hoofdgast, voor de herdenking van 150 jaar Indiase immigratie naar Suriname in juni 2023”, aldus de president.

Het staatshoofd verwacht dat dit bezoek van de parlementaire delegatie Lok Sabha de band tussen de twee wetgevende instanties verder zal versterken.

De parlementen van Suriname en India zullen een overeenkomst tekenen dinsdag voor de versterking van de onderlinge relatie. De vier leden tellende parlementaire delegatie en staf uit India is zaterdag aangekomen in Suriname.

BEKIJK OOK
560 patiënten geholpen tijdens succesvolle Operatie Gran Mati

Er zullen ook intentieverklaringen getekend worden tussen de delegatie en andere ministeries en instituten, deelt de Communicatiedienst Suriname mee. Ook zullen de bezoekers verscheidene historische plekken in de binnenstad van Paramaribo bezoeken.

De delegatie is naar het district Nickerie vertrokken zondag. Op de terugweg naar Paramaribo zal ook een kort bezoek worden gebracht aan het district Saramacca. De Staatsolie Maatschappij Suriname zal ook worden aangedaan.

Ook het district Commewijne zal worden bezocht. De geschiedenisrijke plaatsen Nieuw-Amsterdam en Mariënburg staan op de agenda. De delegatie vertrekt woensdag uit Suriname.

Het bezoek is onderdeel van de wereldtour van Lok Sabha.