President Santokhi en vicepresident Brunswijk wensen elkaar succes

GFC NIEUWSREDACTIE- “Succes vicepresident” en “goede reis en een behouden aankomst”. Met deze woorden wensten de Surinaamse president Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk elkaar succes voor respectievelijk het werkbezoek van het staatshoofd aan Nederland en de waarneming van de vicepresident als staatshoofd van Suriname.

President Santokhi vertrok op 5 september voor een werkbezoek naar Nederland en heeft in dit kader samen met de vicepresident het protocol van overdracht getekend op de Johan Adolf Pengel International Airport.

Vicepresident Brunswijk neemt in de periode van afwezigheid van de president in zijn hoedanigheid waar als president en wel krachtens artikel 98 lid c van de Grondwet van de Republiek Suriname.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Surinaamse vrouwen zoeken steeds vaker contact met Nederlandse mannen voor een beter leven

Voordat de twee regeringsfunctionarissen elkaar succes wensten, gaf president Santokhi aan dat er voorafgaand aan dit moment overleg is geweest over lopende zaken.

“Voor de rest hebben we een goede afstemming. Het is niet de eerste keer en we hebben vanuit het land van bestemming elke dag contact,” aldus het staatshoofd.

Het is de derde keer sedert aantreden van de regering in juli 2020 dat vicepresident Brunswijk waarneemt als staatshoofd.

Eerder gebeurde dat in augustus 2020 toen president Santokhi de inauguratie van zijn Guyanese ambtgenoot Mohamed Irfaan Ali bijwoonde.

Vorige maand fungeerde de vp als waarnemend president, vanwege het werkbezoek van de president aan Guyana.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten