fbpx

Surinaamse vrouwen zoeken steeds vaker contact met Nederlandse mannen voor een beter leven

GFC NIEUWSREDACTIE- Vrouwen die wonen in Suriname, overwegend 40- minners, zoeken steeds vaker via het internet naar mannen die in Nederland wonen en open staan voor een liefdesrelatie.

De toename is waarschijnlijk te wijten aan de verdere economische neergang van Suriname, de sterke afname van de koopkracht van een merendeel personen en de sombere toekomstperspectieven die inherent zijn aan de malaise waarin het land momenteel verkeert.

Bij veel dames leeft het idee dat mannen in Nederland veel meer liquide middelen hebben. De kans op een ruimere financiële ondersteuning van een liefdespartner uit het buitenland zou daarmee groter zijn.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Nederlandse man stuurt duizenden euro’s voor “vriendin” in Paramaribo die gehuwd blijkt te zijn

Dat staat in een verklaring die het KIVC naar GFC Nieuws heeft gestuurd. Het KIVC komt tot die conclusie op basis van gesprekken met een ruim aantal vrouwen.

Het Internationaal VrouwenCollectief laat weten dat zij zich zorgen maakt over deze ontwikkeling.

“Liefdesrelaties zouden niet alleen gebaseerd moeten zijn op de verdiencapaciteit van mannen en/of andersom. Bij het aangaan van relaties spelen een heleboel andere factoren een veel belangrijkere rol”, meldt het VrouwenCollectief verder.

BEKIJK OOK
Surinaamse man gebruikt foto's van zijn ex- vriendin op zijn profiel om Hollandse heren te lokken

“Er zijn genoeg degelijke mannen in Suriname die op basis van echte liefde en trouw samen een goed leven willen opbouwen met vrouwen die op dezelfde frequentie zitten”.

“Dat ze op geldelijk vlak soms minder te bieden hebben zou geen drempel mogen vormen”.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: 5 dingen die je nooit aan je man of vriend moet vertellen als je wilt dat de relatie goed gaat

“Het is daarom stuitend wanneer vrouwen de inkomens van mannen in euro’s primair stellen en om die reden contact zoeken met mannen in Nederland”.

“Dames die alleen geld als basis stellen voor het aangaan van liefdesverhoudingen moeten er rekening mee houden dat deze vaak gedoemd zijn te mislukken”.

“Ook de mannen in Nederland moeten zeer alert zijn”.

“Er zijn genoeg gevallen bij ons bekend waarbij naïeve en kwetsbare Nederlanders doelbewust straal voor de gek zijn gehouden door vrouwen in Suriname en financieel volledig door hen zijn uitgekleed”, aldus het VrouwenCollectief.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER