President Santokhi bezoekt pelmolen Narvin, grootste rijstexporteur van witte rijst

278862185 544915577000310 1263523925573489820 n

GFC NIEUWSREDACTIE- “Als regering geloven wij in public private partnership, u doet uw deel en wij als regering doen ons deel”.

Zo sprak president Chandrikapersad Santokhi tijdens een bezoek aan een van de pelmolens van Narvin in Nickerie. Het staatshoofd verzekerde ondersteuning aan ondernemers om hiermee het succes voor de natie te bevorderen. Het bezoek vond vanmiddag plaats.

Het staatshoofd heeft een bezoek gebracht aan een pelmolen van Narvin die al langer dan 30 jaar bestaat. “We zullen als regering zorgen dat wij de condities kunnen scheppen om ervoor te zorgen dat bedrijven kunnen floreren”, zegt het staatshoofd.

Dit past binnen het beleid dat moet bijdragen aan het doel om van Suriname de voedselschuur van de regio te maken. Narvin is momenteel de grootste rijstexporteur van witte rijst in Suriname.

Rakesh Narsing, ondernemer en eigenaar van Narvin N.V. heeft recent zijn derde pelmolen geopend en heeft plannen voor uitbreiding naar een professionele Parboiled Rice Plant.

OOK INTERESSANT
Ernstig ongeluk Martin Luther Kingweg eist leven 3-jarige jongen

Het staatshoofd verzekert dat de regering haar deel zal doen om het succes van ondernemers en daarmee het succes voor de hele natie te blijven waarborgen. Hij bemoedigt ondernemers te werken aan betere technologieën bij de productie ter verbetering van de kwaliteit van het Surinaams product.