fbpx

President installeert studiegroep Kiesregeling onder leiding van Hans Lim A Po

GFC NIEUWSREDACTIE- President Chan Santokhi heeft een studiegroep benoemd die belast is met het bestuderen van het besluit van Constitutioneel Hof van 5 augustus over de toetsing van de Kiesregeling.

De presidentiële werkgroep is ingesteld voor zes maanden en staat onder leiding van Hans Lim A Po Sr.

Het Constitutioneel Hof van de Republiek Suriname heeft op 5 augustus een belangrijke en historische toetsing van de kiesregeling gedaan, in relatie tot fundamentele nationale, regionale en internationale wetgeving.

De regering heeft goede nota genomen van deze toetsing. Zij zal alles in het werk stellen om de uitvoering middels aanpassing van bestaande wetgeving en eventueel de goedkeuring van nieuwe wetgeving tijdig te realiseren.

BEKIJK OOK
Diaspora in VS opgeroepen Suriname te helpen opbouwen

De studiegroep is belast met het bestuderen van het besluit van het Constitutioneel Hof inzake de toetsing van de Kiesregeling. Zij moet zich op zeer korte termijn hierover buigen om zichtbare resultaten te leveren.

“Commissieleden, voelt u zich sterk om vanuit de gelederen van het Kabinet van de President te mogen opereren. Laten wij de uitspraak van het Constitutioneel Hof analyseren, noodzakelijke activiteiten inventariseren en een actieplan ter zake ontwikkelen”, aldus de president.

De commissieleden van de Presidentiële Studiegroep zijn:

Hans Lim A Po Sr., Voorzitter;
Wedwatie Pherai, lid tevens Ondervoorzitter;
Raymond Landburg, lid;
Giwani Zeggen, lid; en
Bijaising Khemai, lid tevens secretaris.